Panenský olivový olej

Panenský olivový olej

Olivový olej se dělí do šesti základních skupin dle kvality. 
Nejvyšší kvalita olivového oleje se označuje jako extra panenský olivový olej, který vzniká prvním mechanickým lisováním oliv za studena, čímž je zachováno nejvíce vitamínů a dalších cenných látek. Druhým lisováním, které již probíhá za tepla, vzniká olivový olej
Třetím lisováním za tepla vzniká tzv. sansa, neboli olivový olej z pokrutin, který je stále velmi kvalitním olejem.

Složení

Směs olivových olejů pocházejících z Evropské unie.

Použití

Panenský olej je považován za krále mezi olivovými oleji. Pro svou dokonalou vůni a chuť se používá především pro:

  • Dochucení salátů, polévek, obložených mís, těstovin,
  • Smažení, nepřepaluje se a je považován za nejzdravější tuk

Proč používat olivový olej 

Olivový olej pomáhá tělu snižovat hladinu cholesterolu, dále je to antioxidant, tzn. že chrání organismus před působením volných radikálů a má mnoho dalších blahodárných účinků na organismus.
Je velice vhodný pro udržení krásné a zdravé pleti.

Cena: 125 Kč
Další možnosti
Košík je prázdný.
zboží v e-shopu: 295 e-shop systém banan.cz